Πολιτισμός: Εκδηλώσεις και ΕκθέσειςGala Mozart

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων κλείνει την φετινή καλλιτεχνική περίοδο, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Wolfgang Amadeus Mozart την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 21:00 στο Κέντρο Τεχνών.

«A»

Η avant garde κινηματογραφική παράσταση «A» του Στάθη Αθανασίου κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιουλίου στο Sani Festival.

Οι Βάκχες του Ευριπίδη στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2014

Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης φιλοξενεί τις Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, για μία παράσταση την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014.             Οι Βάκχες είναι το τελευταίο και το πιο αινιγματικό έργο του Ευριπίδη και η μοναδική σωζόμενη τραγωδία με διονυσιακό θέμα. Ένας περιπλανώμενος θίασος ακολουθεί έναν καινούργιο θεό σ’ ένα  μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας και έκστασης.

YOB

Οι YΟΒ αποβιβάζονται στην Αθήνα για πρώτη φορά και εμφανίζονται μαζί με τους Pallbearer για ένα και μοναδικό live την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στο Κύτταρο.

Ghostface Killah

O Ghostface Killah, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Wu-Tang Clan, έρχεται στην Αθήνα την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου στις 20:30 για μια live εμφάνιση στο Stage Volume 1.

Ανοιχτή παρουσίαση του 5ου Kinitiras Choreography Lab

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες του 5ου Διεθνούς Κινητήρας Choreography Lab παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό, την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 στις 21:00 τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς τους.

Οι Πέρσες του Αισχύλου στο 57o Φεστιβάλ Φιλίππων

Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου «Πέρσες», η παραγωγή που παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2014 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θα παρουσιαστεί για δύο παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στις 25 και 26 Ιουλίου 2014.Οι «Πέρσες» αποτελούν μια τραγωδία διαχρονική, με οικουμενικό λόγο και αναλλοίωτες αξίες, που διερευνά με συναρπαστικό τρόπο το θέμα της «ύβρεως», της ανθρώπινης αλαζονείας, της ελευθερίας του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Λευτέρης Παπαδάκης - Βασίλης Κώστας Quartet live

Το συγκρότημα Λευτέρης Παπαδάκης - Βασίλης Κώστας Quartet παρουσιάζουν τη Δευτέρα 28 Ιουλίου μία συναυλία με προσωπικές συνθέσεις αλλά και διασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος».

Προβολή της ταινίας «Ατίθαση Καρδιά»

Το Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ – Κ.Α.Μ. διοργανώνει την προβολή της ταινία «Ατίθαση Καρδιά» την Παρασκευή 1 και την Κυριακή 3 Αυγούστου στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος».

Η Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο Κρήτης

Η Ασκητική, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πατρίδα του Νίκου Καζαντζάκη, στο θέατρο Τεχνόπολις την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014. Ο Νίκος Καζαντζάκης, αναγνωρισμένος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην παγκόσμια πνευματική σκηνή, είναι ο πιο μεταφρασμένος έλληνας συγγραφέας.

Προβολή της ταινίας «Οικογενειακή Γιορτή»

Το Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ – Κ.Α.Μ. διοργανώνει την προβολή της ταινία «Οικογενειακή Γιορτή» την Τρίτη 29 και την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος».

Προκήρυξη διαγωνισμού ζωγραφικής "Λουκάς Βενετούλιας"

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. προκηρύσσει διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο:

«Διαγωνισμός ζωγραφικής: Λουκάς Βενετούλιας»

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού ορίζονται ως εξής:

Ο διαγωνισμός καθιερώνεται, ως θεσμός, στη μνήμη του ζωγράφου Λουκά Βενετούλια.

Οι Τρωάδες του Ευριπίδη στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2014

Τιο έργο του Ευριπίδη, Τρωάδες, σε παραγωγή της "5η Εποχή Τέχνης" σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης για δύο παραστάσεις στις 28 και 29 Αυγούστου 2014.    Ο πόλεμος είναι η βασική αιτία μετανάστευσης. Η οικονομική κρίση μια δεύτερη. Τα μοναρχικά καθεστώτα επίσης. Ποιος δεν μπορεί να διακρίνει τη μακρινή συγγένεια όλων των αιτίων. Τώρα, δεν χρειάζονται πλέον πόλεμοι για την οικονομική κυριαρχία.

Σελίδες

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να μας στέλνετε e-mail με σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις, τις απόψεις σας αλλά και ερωτήσεις για οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ή εργασιακό θέμα σας απασχολεί στο newsedu@newsedu.gr.

Google+

Για πληροφορίες διαφήμισης στείλτε μας e-mail στο ads@newsedu.gr.